Volleybalclub Tectum Achel en sponsor MONDEA steunen lokale Vincentiusvereniging

Elke sportclub is altijd in de weer om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen: van lidgelden en entree over sponsoring tot het pintje na de wedstrijd en de klassieke fuif. Bij Avoc Achel (voortaan Tectum Achel) is dat niet anders. En toch…
En toch beseffen we bij Tectum Achel dat een sportclub niet op een eilandje leeft, maar een rol vervult in de samenleving: een missie die heus wel verder reikt dan een potje volleybal spelen. Toen de club enige tijd geleden haar visie en plannen uittekende in het project “AVOC 2020”, ging dat niet alleen om de ambitie om naar de hoogste klasse te promoveren en daar te blijven. De club bevestigt in dit project “AVOC 2020” formeel haar sociaal engagement.

Een mooie uiting daarvan is de cheque ter waarde van 500 euro die Tectum Achel vorige vrijdag overhandigde aan de Vincentiusafdeling van Hamont-Achel. Deze 500 euro is een deel van de opbrengst van de Glamour Night die Tectum Achel op 31 maart voor de tweede keer organiseerde.

TAVincentius

De Vincentiusvereniging is een internationale hulporganisatie van vrijwilligers die zich actief inzetten om ook kansarme, minderbedeelde en hulpbehoevende medemensen toegang te geven tot elementaire levensbehoeften. Bij de Vincentiusvereniging kunnen die mensen terecht voor voeding, tweedehandskleding en – op momenten dat het spant – ook voor speelgoed of schoolgerief.

Sinds 2016 is er ook in Hamont-Achel een afdeling actief. Vrijwilligers houden de “winkel” in WICO-campus Salvator (Hamont-Lo) recht. De winkelwaren komen van de Voedselbank of overschotten van lokale supermarkten, handelaars en andere bedrijven. Andere goederen worden aangekocht dankzij fondsen en giften. Zoals deze gift van Tectum Achel. Of een (eventueel fiscaal aftrekbare) gift van uzelf, beste lezer: u vindt hiertoe alle inlichtingen op www.vincentius-hamont.be.

Secured By miniOrange